Multivitamine supplementen kopen | Vitaminstore (2024)

Een multivitamine is een voedingssupplement waarin alle essentiële voedingsstoffen verwerkt zitten, namelijk vitamines, mineralen en spoorelementen. Een multivitamine is altijd een aanvulling op een gevarieerd voedingspatroon, en geen vervanging. Sommige multivitamines bevatten ook nog andere toevoegingen zoals kruiden, enzymen of aminozuren.

Multivitamines: de belangrijkste vitamines en mineralen in één supplement

Een multivitamine bevat alle essentiële vitamines en mineralen in één supplement. Er zijn algemene multivitamines die voor iedereen een goede aanvulling op een gezond voedingspatroon zijn en multivitamines specifiek voor verschillende doelgroepen zoals vrouwen, mannen, tieners, kinderen en senioren. Ontdek hier welke multivitamine bij jou past. De verhoudingen van de vitamines en mineralen verschillen per multivitamine supplement.

Waar zijn multivitamines goed voor?

Je lichaam heeft een breed scala aan voedingsstoffen nodig zoals vitamines, mineralen en spoorelementen. De vitamines en mineralen in multivitaminen hebben veel gezondheidsvoordelen, waaronder:

  • Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotine, vitamine C, ijzer en magnesium ondersteunen het energieniveau
  • Vitamine A, B6, B12, folaat, vitamine C, D, ijzer, selenium en zink helpen het immuunsysteem
  • Vitamine D en magnesium ondersteunen de spierwerking
  • Vitamine A, B2, B3, C, biotine, jodium en zink voeden de huid van binnenuit en leveren zo een bijdrage in het gezond houden van de huid

Hoeveel multivitamine per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) per vitamine en mineraal is verschillend. Deze ADH is meegenomen in de meeste multivitamines waardoor je deze veilig als aanvulling op een gezond voedingspatroon kunt innemen. Van de meeste multivitamines wordt een gebruik van dagelijks 1 tablet aanbevolen. Het is per persoon verschillend welke multivitamine het meest geschikt is.

Multivitamine kopen bij Vitaminstore

Bij Vitaminstore vind je de beste multivitamine supplementen. Ons assortiment bestaat uit multivitamine kauwtabletten, (vegan) capsules, tabletten en poeder. Daarnaast bieden we specifieke multivitaminen aan voor vrouwen, zwangere vrouwen, mannen, tieners, kinderen en senioren. Bestel gemakkelijk online bij Vitaminstore. Voor 22:00 besteld, is morgen in huis. Gratis bezorging bij bestellingen vanaf 25 euro.

Multivitamine supplementen kopen | Vitaminstore (2024)

FAQs

Wat is de beste multivitamines? ›

Wat is de beste multivitamine?
Best verkochte merkBeste multivitaminePrijs per dosering
1. VitakruidMultivitamine Basis€0,32
2. Royal GreenMultivitamine€0,41
3. LucovitaalA t/m Z Multivitaminen€0,23
4. CentrumMultivitamine Advanced€0,28
1 more row

Is het verstandig om elke dag multivitamine te slikken? ›

De meeste mensen krijgen genoeg vitamines en mineralen binnen als ze gevarieerd eten volgens de Schijf van Vijf. Extra vitamines of mineralen in de vorm van voedingssupplementen zijn niet nodig. Er zijn ook geen extra gezondheidseffecten te verwachten.

Heeft multivitamine zin? ›

De eerste en meest duidelijke conclusie is dat multivitaminen supplementen er niet voor zorgen dat je langer leeft. Ze hebben geen effect op je risico op hart en vaat ziekte, kanker of dementie. Het slikken van multivitaminen kan dus geen kwaad, maar het doet ook geen goed.

Welk supplement helpt echt bij vermoeidheid? ›

Vitamine B en C helpen bij vermoeidheid

De vitamines B2, B3, B5, B6, B11 (foliumzuur), B12 en C dragen bij aan extra energie bij vermoeidheid. B-vitamines zijn in de natuur te vinden in onder andere volkoren granen, bonen, linzen, biergist en bananen.

Welke supplementen voor 50 plussers? ›

Je botten ondersteunen tijdens de overgang

Ongeveer gelijktijdig aan dit moment, namelijk vanaf je 50ste, raadt het voedingscentrum aan een vitamine D supplement te gaan gebruiken. Een vitamine D supplement is goed voor het behoud van gezonde botten. Vitamine D3 is de best opneembare vorm van vitamine D.

Is er verschil tussen dure en goedkope vitamines? ›

"Er zit geen enkel verschil in goedkope huismerkvitamines van de drogist en dure biologische of organische vitamines." Witkamp zegt dat die zogenaamde organische vitamines vaak ook nog synthetisch blijken te zijn.

Welke vitamines mag je niet combineren? ›

Deze supplementen kun je beter niet combineren
  • Magnesium en calcium. Magnesium helpt bij verschillende lichamelijke functies, zoals het op peil houden van je bloeddruk, bloedsuikerspiegel en de spier- en zenuwfunctie. ...
  • IJzer en groene thee. ...
  • Vitamine C en koper. ...
  • Hoge dosis vitamine en mineralen.
Jan 3, 2023

Waarom geen multivitamine nemen? ›

In supplementen kunnen gevaarlijke ingrediënten zitten. Ook kunnen ze schadelijk zijn als u ze combineert met medicijnen. En u kunt gezondheidsklachten krijgen als u te veel van een bepaalde stof binnenkrijgt. Gebruik alleen een supplement als u zeker weet dat het veilig is.

Welke vitamine moet je niet teveel nemen? ›

Een overschot aan bepaalde vitamines en mineralen kan leiden tot gezondheidsproblemen en ook tot ongewenste bijwerkingen. Het gaat om bijvoorbeeld vitamine C, ijzer, kalium, bètacaroteen, fosfor en mangaan. Zo kun je volgens het Voedingscentrum bij meer dan twee gram vitamine C darmklachten krijgen.

Wat is de beste tijd om multivitamine in te nemen? ›

Multivitaminen die in vet oplosbare vitamines bevatten, kunnen waarschijnlijk beter bij een maaltijd worden ingenomen, zowel 's ochtends als' s avonds, omdat uw lichaam vet nodig heeft om ze te absorberen. Er is echter ook onderzoek dat sterke multivitamines invloed op de nachtrust kan hebben.

Welke supplementen zijn echt nodig? ›

Volgens hem zijn de volgende vijf supplementen voor bijna iedereen een effectieve aanvulling.
  • Eiwit. Wie wat pondjes wil verliezen, is volgens Koert vooral gebaat bij wat extra eiwitten. ...
  • Magnesium. ...
  • Yambush*take. ...
  • Gelatine. ...
  • Creatine.
May 7, 2019

Wat zijn de gezondste supplementen? ›

7 Beste Voedingssupplementen voor je Gezondheid
  • Vitamine D. Vitamine D is nodig voor sterke botten, tanden en een effectief immuunsysteem. ...
  • Omega-3 vetzuren. ...
  • Probiotica. ...
  • Magnesium. ...
  • Vitamine B12. ...
  • Vitamine K2. ...
  • Multivitaminen.

Is vitamine B12 goed voor vermoeidheid? ›

Vitamine B12 is één van de belangrijkste vitamines voor energie en het verminderen van vermoeidheid. Geen andere vitamine is zo vaak de oplossing bij vermoeidheid of om je mentale veerkracht te versterken.

Wat is een goede multivitamine? ›

De Daily Essentials Multivitamine van Vitaminecompleet is als beste multivitamine uit de test gekomen van InfoFitness waarbij 49 verschillende multivitamines zijn getest.

Welke vitamine helpen echt? ›

U heeft al deze vitaminen nodig voor een goede gezondheid. Als u uw weerstand wilt verbeteren, dan is het belangrijk dat u voldoende vitamine A, B6, B11, B12, C, D en E binnen krijgt. De mineralen zink, ijzer, koper en seleen kunnen u ook helpen met het verbeteren van uw weerstand.

Welke vitamines kun je het beste slikken? ›

Wanneer kan ik het beste mijn supplementen innemen?
  • Supplementen met vitamine D & E: het beste tijdens je maaltijd innemen. ...
  • Vitamine C & B: wateroplosbaar, neem bij je ontbijt of lunch. ...
  • Supplementen met magnesium, ijzer, koper, selenium en zink kunnen op elk moment van de dag worden ingenomen.

Welke vitamines heb je nodig boven de 60 jaar? ›

Voor vrouwen vanaf 50 jaar en mannen vanaf 70 jaar is het advies om extra vitamine D bij te slikken.

Is multivitamine voldoende? ›

Een multivitamine heb je het hele jaar door nodig

Je lichaam heeft het hele jaar door evenveel behoefte aan vitamines. Wel is het zo dat je lichaam in de donkere maanden zelf minder vitamine D aanmaakt door het gebrek aan zonlicht. Je hebt dus in de winter wel meer behoefte aan een vitamine D-supplement.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 6357

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.