Beste Vitamine C Supplementen: 24 Producten Getest (2024)

');if (!("")) {$rowCustom_6675b6a34a739.find('.row-image').remove();}if (typeof pixflow_fitRowToHeight == 'function') {pixflow_fitRowToHeight();}if (isChrome){$rowCustom_6675b6a34a739.find(".row-image-fixed").append('');}});

Beste Vitamine C Supplementen: 24 Producten Getest (1) Auteur:
Felix van Aken

Laatste update op: 9 januari 2024

Niet alle mensen krijgen voldoende vitamine C binnen via hun voeding, wat verschillende oorzaken kan hebben. Voor deze personen kan een vitamine C supplement een nuttige aanvulling zijn. Een vitamine C supplement kiezen is alleen niet zo makkelijk als het lijkt. Er zijn namelijk een verschillende vormen van vitamine C en belangrijke synergistische ingrediënten die invloed hebben op de opneembaarheid.

');if (!("")) {$rowCustom_6675b6a34ac5e.find('.row-image').remove();}if (typeof pixflow_fitRowToHeight == 'function') {pixflow_fitRowToHeight();}if (isChrome){$rowCustom_6675b6a34ac5e.find(".row-image-fixed").append('

Beste Vitamine C Supplementen: 24 Producten Getest (2024)

FAQs

Beste Vitamine C Supplementen: 24 Producten Getest? ›

Ook voor Vitals Ester C geldt dat het beter wordt opgenomen, langer in het lichaam blijft en het is vriendelijke voor je maag en darmen. Vitakruid Gebufferde Vitamine C bevat vitamine C uit calcium- en magnesiumascorbaat. Dit is een goed opneembare en maagvriendelijke vorm.

Wat is de beste merk vitamine C? ›

Wat is de beste vitamine C?
Beste merkBeste vitamine CPer per dosering
1. Daily coVitamine C€0,25
2. VitakruidGebufferde vitamine C€0,21
3. Royal GreenVitamine C complex€0,47
4. AOV533 Vitamin C€0,17
1 more row

Wat is de best opneembare vitamine C? ›

Ook voor Vitals Ester C geldt dat het beter wordt opgenomen, langer in het lichaam blijft en het is vriendelijke voor je maag en darmen. Vitakruid Gebufferde Vitamine C bevat vitamine C uit calcium- en magnesiumascorbaat. Dit is een goed opneembare en maagvriendelijke vorm.

Welk product bevat het hoogste gehalte vitamine C per dosering? ›

Waar zit vitamine C in?
Vitamine C per portieMilligram
1 opscheplepel gekookte spruitjes (70 gram)92
1 halve rode paprika (rauw, 60 gram)90
1 sinaasappel (130 gram)66
1 schaaltje aardbeien (100 gram)60
2 more rows

Is elke dag vitamine C goed? ›

Per dag heeft u als volwassene 110 mg vitamine C nodig. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, zijn de aanbevelingen respectievelijk 120 mg en 150 mg vitamine C per dag. De maximaal toelaatbare inname is vastgesteld op 2000 milligram per dag. Wees voorzichtig met doseringen van meer dan 1000mg per dag in te nemen.

Is 1000 mg vitamine C teveel? ›

Veel meer dan alleen een weerstands vitamine

Ook mensen hebben veel meer vitamine C nodig in stressvolle periodes. De meeste voedingswetenschappers gaan uit van 1000 - 3000 mg vitamine C per dag in tijden van stress of dreigende virussen.

Welke vitamine C slikken? ›

Welke vitamine C supplement neem je? De goedkoopste en meest gebruikte vorm van vitamine C is ascorbinezuur. De meeste mensen kunnen deze zure vorm van vitamine C goed verdragen. Als jouw maag ascorbinezuur niet goed verdraagt, kun je voor ontzuurde vitamine C kiezen.

Welk tijdstip vitamine C innemen? ›

Vitamine C & B: wateroplosbaar, neem bij je ontbijt of lunch

Daarvan is bekend dat je het beter tijdens de maaltijd kunt slikken, omdat het de opname van ijzer uit je maaltijd verhoogt. Zo is het handig om vitamine C bijvoorbeeld ochtends bij het ontbijt of 's middags bij de lunch in te nemen.

Waar op letten bij vitamine C? ›

Er zijn enkele voorwaarden aan het gebruik van vitamine C in huidverzorging:
  • Vitamine C werkt alleen in hoge concentraties (minstens 4% nodig). ...
  • Vitamine C werkt het beste in combinatie met andere antioxidanten. ...
  • Vitamine C is zeer instabiel en kan heel slecht tegen vocht, licht en zuurstof.

Welk fruit hoogste vitamine C? ›

De absolute winnaar is de acerola, ook wel de barbadoskers genoemd. Deze relatief onbekende fruitsoort steekt met kop en schouders boven de rest uit: er zit maar liefst 1700 mg vitamine C in acerola! Dat is meer dan welke fruitsoort dan ook.

Wat mag je niet combineren met vitamine C? ›

Niet doen: conventionele retinol en vitamine C

Helaas gaan vitamine C en retinol ook niet samen. Het combineren van de twee kan leiden tot roodheid, irritatie en vervellen. Bovendien kan deze mix je huid gevoelig maken voor de zon.

Heeft banaan veel vitamine C? ›

Bananen bevatten niet veel vitamine C, maar wel veel voedingsvezel, kalium en zetmeel. Van de populaire fruitsoorten in Nederland is banaan de calorierijkste. Banaan staat net als ander fruit in de Schijf van Vijf. Fruit geeft veel voordelen voor de gezondheid.

Kun je teveel Vit C innemen? ›

In vitaminesupplementen zit soms tot wel 3000x de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Daarmee krijg je dus sneller teveel vitamine binnen. Bij vitamine C ligt de bovengrens, voordat je misselijk wordt en diarree krijgt, op ongeveer 1500 miligram per dag.

Welke vitamine C is het best opneembaar? ›

Ester-C® is de beste vitamine C vorm die mild voor maag en darmen is en daardoor geschikt in hogere doseringen. Het beste weerstand supplement herken je aan de toevoeging van hoogwaardige nutriënten die de positieve effecten versterken.

Wat zijn goede vitamine C tabletten? ›

Mijn voorkeur gaat uit naar hun vitamine C tabletten met ascorbatencomplex. Dit product bevat maar liefst 1000 mg vitamine C per tablet. Ook Bonusan heeft net zoals Nutribites een mooie vorm van vitamine C: de zuurvrije vorm. De vitamine C van Bonusan is voorzien van citrus bioflavonoïden om de opname te verbeteren.

Wat doet vitamine C met je gezicht? ›

Zo ondersteunt Vitamine C het natuurlijke huidherstel, waardoor plekjes en wondjes (door bijvoorbeeld acne of onzuiverheden) sneller genezen. Ook helpt Vitamine C hyperpigmentatie te verminderen en de huid te verhelderen. Vitamine C is daarom ook perfect voor de doffe huid of huid met een oneffen teint.

Is alle vitamine C hetzelfde? ›

Er zijn verschillende vormen vitamine C als supplement verkrijgbaar. Ascorbinezuur is de meest gebruikte en goedkoopste vorm van vitamine C. Deze is echter niet altijd geschikt omdat veel mensen deze zure vitamine C minder goed verdragen.

Wat is beter multivitamine of vitamine C? ›

Je kunt een multivitamine het beste innemen tijdens een maaltijd. Welke maaltijd maakt niet uit. De vitamines A, D, E en K zijn vetoplosbaar en worden beter opgenomen tijdens een maaltijd die ook vaak uit wat vet bestaat. Vitamine C bevordert daarnaast ook nog eens de ijzeropname uit de maaltijd.

Hoe goed is het merk lucovitaal? ›

Lucovitaal Multi A-Z 50+ (60 Tabletten) krijgt van onze klanten een gemiddelde beoordeling van 4.8 op basis van 5 reviews. De onderstaande reviews zijn subjectief van aard en geven de mening weer van de klant die het product heeft gekocht.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 5525

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.