Navigeren door Washington, DC met Metro | Washington DC (2024)

De metro van Washington, DCis een van de drukste openbaarvervoersystemen van het land. Het uitgebreide netwerk van tunnels en bovengrondse sporen verbindt alle vier de kwadranten van DC met Virginia en Maryland in de voorsteden. Het systeem wordt intensief gebruikt door lokale pendelaars en het is een populaire, handige en betaalbare manier voor bezoekers van DC om zich door de regio te verplaatsen, nu meer dan ooit. Metro heeft zijn nieuwe Silver Line-extensie geopend, waarmee passagiers kunnen overstappen op Dulles International Airport en Loudoun County kunnen verkennen. Bezoek Metro's van de voor meer informatie over de extensie.

DC-metrokaart

Een Metrorail-systeemkaart helpt u tijdens uw reis door de hoofdstad van het land te navigeren. Klik op de metrokaart van Washington, DC hieronder om een ​​grotere versie te bekijken.


Hoe werkt de metro van Washington, DC? Hoe plan ik mijn reis?

De metro bestaat uit zes kleurgecodeerde lijnen: rood, blauw, oranje, geel, groen en zilver. De lijnen zijn met elkaar verbonden via overstapstations en veel metrohaltes worden door meer dan één kleur bediend. Elke treinwagon heeft een elektronisch bord aan de buitenkant dat de kleur en de richting van de trein aangeeft. De richting wordt aangegeven door het eindstation van die lijn.

Populaire bezienswaardigheden Metrohaltes zijn de Smithsonian (oranje, zilveren en blauwe lijnen), Woodley Park-Zoo/Adams Morgan (rode lijn) en Gallery Place-Chinatown (rode, groene en gele lijnen). U kunt uw reis plannen en de beste route vinden met behulp van Reisplanner van Metro.

Bezorgd over internetverbinding tijdens het reizen met de metro? Momenteel, de meeste metrostations hebben gratis wifi.

Hoeveel zijn metrotarieven en hoe gebruik je SmarTrip?

Metrotarieven worden berekend op basis van het aantal haltes dat u reist en variëren tijdens piek- en daluren. Tijdens piekuren variëren de meeste tarieven van $ 2.25 tot $ 6 per rit. Tijdens de daluren variëren de tarieven doorgaans van $ 1.85 tot $ 3.85.

Metro-rijders moeten betalen viaSmarTrip-kaartof deSmarTrip-app ingeschakeldiPhone en Apple Watch. SmarTrip-kaarten zijn plastic, oplaadbare tariefkaarten die contant of met een creditcard kunnen worden gekocht bij elk metrostation of vooraf opwmata.com. U kunt uw ritprijs tussen twee haltes berekenen met behulp van Metro'sReisplanner.

De SmarTrip-app kan overal worden gebruikt waar de SmarTrip-kaart wordt geaccepteerd, inclusief trein-, bus- en metroparkeerplaatsen. Metro is het eerste spoorwegsysteem in de VS dat bij elke halte een full-service, aanraakvrije betalingsoptie biedt. Zie hieronder voor meer informatie over: hoe u SmarTrip gebruikt in uw Apple Wallet.

Wat zijn de openingstijden van de metro en wanneer sluit deze?

DC Metro-treinen rijden van maandag t/m donderdag van 5 uur tot 12 uur; Vrijdag, 5 uur tot 1 uur; Zaterdag: 7 uur tot 1 uur; Zondag: 7u tot 12u

Metro-etiquette

De Washington, DC Metro bedient elke dag duizenden pendelaars en bezoekers. Omdat het treinsysteem zo intensief wordt gebruikt door drukke lokale pendelaars, zijn er een aantal onuitgesproken regels waar bezoekers zich bewust van moeten zijn. Indien mogelijk, wilt u misschien tijdens de daluren rijden wanneer het treinsysteem veel minder hectisch is.

  • Als u de roltrap oprijdt, gaat u rechts staan, loopt u naar links. In een tweetal staan ​​dat de linkerkant blokkeert, wordt sterk (en vaak luid) afgeraden door je mede-Metro-rijders.

  • Als u wacht om in een trein te stappen, laat u de passagiers eerst de trein verlaten voordat u probeert in te stappen. Als het erg druk is in de trein en je staat in een deuropening, stap dan net buiten de treindeuropening om je medepassagiers de ruimte te geven om uit te stappen.

  • Nog een belangrijke opmerking als de trein vol zit: ga naar het midden van de wagon zodat anderen kunnen instappen. U heeft tijd om uit te stappen wanneer u aankomt bij uw halte.

  • Tijdens de spits komen er vaak treinen aan. Probeer niet in een trein te stappen die te vol is. De automatische deuren zijn erg gevoelig en als ze niet kunnen sluiten, kan de machinist de hele trein lossen omdat een deur niet meer werkt.

  • Elke auto heeft meestal meerdere zitplaatsen voor gehandicapte berijders. Gebruik deze stoelen niet als er een rijder is die moet gaan zitten.

  • Zorg ervoor dat u uw SmarTrip-kaart bij de hand hebt en klaar om te vegen wanneer u door de poort gaat. Ruiters gaan snel door en het vasthouden van de lijn wordt afgeraden.

Hoewel de metro een erg drukke plaats kan zijn, zijn de meeste van je medereizigers vriendelijk en zullen ze je in de goede richting wijzen. Op elk station is er ook een stationsmanager. Wees niet bang om te vragen of je vragen hebt over het navigeren in de metro!

Nu je de Metrorail-ervaring hebt gelezen, kun je meer te weten komen over andere manieren om door DC te navigeren. Uitchecken de beste transportmogelijkhedenom door de wijk te reizen.

Navigeren door Washington, DC met Metro | Washington DC (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 5501

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.